Skip to main content
UncategorizedWedstrijdverslagen

BOLSWARD- STERKSTE MAN VAN FRIESLAND & STERKSTE JUNIOR 2016, 25-06-2016 ANGELO VAN DER PAS

By 29 januari 2022No Comments

Wedstrijd verslag van: Sterkste junior van NL 2016/ Fries kampioenschap vrachtwagen trekken/ Sterkste man van West Friesland.

Voor diegene die niet het hele verslag willen lezen dit was het eindklassement:
Fries kampioenschap vrachtwagentrekken:
1ste Arno Louwsma, 2de Ik ???? 3de Kelvin de Ruijter.
Sterkste man van West Friesland:
1ste Kelvin de Ruijter, 2de Arno Louwsma, 3de plaats ik ????
Sterkste Junior van NL:
1ste ik!!!! 2de Mike Oerlemans, 3de Tom Grimmon

Deze wedstrijd dag werd dus in 3 wedstrijden verdeeld en we starten met de truckpull:
De 17 ton zware combinatie moest getrokken worde over 30m zonder touw.Vanaf het startsein had ik hem meteen aan het rollen en ik kan de snelheid er goed in houden, ookal zaten er 2 hobbels in de weg. Vlak voor de finisch liep het iets omhoog waardoor de laatste loodjes het zwaarst waren, met een tijd van 31,40 was ik binnen! Dat was goed voor een tweede plaats!!

Top 3 Fries kampioenschap vrachtwagen trekken:
Arno Louwsma eerste, ik tweede, Kelvin de Ruijter 3de.

Het 2de onderdeel was de log lift voor maximaal gewicht.
Het begon goed te regenen dus alles werd extra glad en nat.
Mijn eerste beurt was 140kg deze lift ging vrij soepel, ik was mezelf aan het voorbereiden voor de volgende lift maar geheel onverwachts ging niemand hier meer overheen en dus was ik winnaar van dit onderdeel. ik probeerde nog het Nl junioren record van 155kg te overtreffen maar de stap van 140 naar 160 was te groot en dus faalde ik op deze beurt.

Het 3de onderdeel was Hooggooien met een gewicht van 17,5kg.
De eerste beurt was voor een hoogte vabn 4,5m deze ging er vrij makkelijk en soepel overheen. de 2de beurt was 5m ook deze ging er ruim overheen. de 3de beurt moest ik op voor 5,5m dit was iets te hoog gegrepen voor mij en tot 3x toe gooide ik hem op de lat maar niet eroverheen. Dit onderdeel werd glansrijk gewonnen door Kelvin die een makkelijke 6m gooide.

Het 4de onderdeel: Timberwalk 100kg for distance.
Nee in Friesland geen gewone timbers maar de beruchte boomstammen van Wout Zijlstra. Deze boomstammen zijn erg dik waardoor het lopen erg moelijk gaat, bij elke stap schuiven ze langs je benen waardoor ook balans erg moeilijk is. uiteindelijk een moeilijke 48meter gehaald en dit was goed voor een 5de plaats.

Het 5de en laatste onderdeel: Stones of strength 110kg t/m 180kg.
Voor dit onderdeel even snel de punten spieken bij de scheids en ik zag dat Mike Oerlemans en ik gelijk op de eerste plaats stonden met 19 punten. Aangezien dit een goed onderdeel van Mike is had ik er een hard hoofd in, maar gaf de hoop niet! Ik had 1 onderdeel gewonnen en dus moest Mike als eerst.
De eerste 4 stenen had hij er in een tijd van 16 seconden op en ik hield mijn hart vast voor de laatste……..Mike liet de 180kg vallen en pakte hem opnieuw en wederom lukte dit hem niet. ( spanning en het moeten, want normaal is dit geen probleem voor hem)
Nou ik was aan de beurt en het enigste wat ik moest doen was alle stenen erop en de tijd maakte niet uit. Na +/-40sec had ik alle 5 de stenen erop en mocht ik mezelf de Sterkste junior van NL 2016 noemen:D

Met dank aan:
Wout Zijlstra ( scheidsrecher)
Louw Louwsma (organistor)

Mijn sponsors:
Sir Winston Casino
Body & Fashion Den Haag
Defensa Security
P Motorsport

Leave a Reply